با سلام و احترام،
به عنوان یکی از همراهان دیرین و دغدغهمند این مجموعه، مایلم مشاهدات و تحلیل خود را در خصوص موج جدید تعارضات کلامی و تغییر اتمسفر حاکم بر بخش نظرات سایت، جهت استحضار و اتخاذ تدابیر مدیریتی به حضورتان تقدیم نمایم. گمان من بر اینست که ما با یک تغییر ساختاری و دگرگونی در بافت جمعیتی کاربران سایت روبرو هستیم که ریشه در سه عامل کلیدی دارد:
۱. شکاف ارزشهای بیننسلی: ورود گسترده کاربران نسل جدید (نسل Z) که برخلاف نسلهای پیشین (دهه ۶۰ و ماقبل)،لزوماً به چارچوبهای سنتی و تعاریف کلاسیک وفادار نیستند. این نسل به دنبال بیان «فردیت» خود با زبانی متفاوت و گاه ساختارشکنانه است که در تضاد با نگاهِ «معناگرا»ی کاربران قدیمی قرار میگیرد.
۲. شکاف اقتصادی و الگوی مصرف: با توجه به شرایط اقتصادی، بخش بزرگی از کاربران جدید به سمت «عطرهای مشابه و برندهای اقتصادی» گرایش دارند. تقابل این رویکردِ «عملگرا» با نگاهِ «اصالتگرا»ی پیشکسوتان که بر خریدکالای اورجینال تأکید دارند، باعث ایجاد سوءتفاهمهایی نظیر برچسبِ «فخرفروشی» یا «لوکس گرایی» از یک سو و ازسوی دیگر برچسب «افول سطح کیفی سایت» شده است.
۳. مهاجرت اجباری از شبکههای اجتماعی خارجی: محدودیتهای اینترنتی اخیر و رشد خیرهکنندهی پلتفرمهای داخلی (که نمونهی آن را در جهش چند برابری کاربران پیامرسانهایی نظیر «بله» شاهد بودیم)، باعث کوچ جمعیتی به سمت این سایت شده است که با «فرهنگ فورومهای تخصصی» آشنایی ندارند. این کاربران که از فضاهایی مثل اینستاگرام وتیکتاک میآیند، به «میکرومحتوا» و ارتباطات سریع و چندکلمهای عادت دارند. در نتیجه، نظرات کوتاه و فاقد جنبهی تحلیلی آنها، در تضاد با سنتِ «نقدنویسی عمیق» این سایت قرار گرفته است.
با توجه به اینکه بخشی از این مهاجرت کاربران ممکن است دائمی باشد، پیشنهاد میگردد با بهره گیری از ابزارهای آماری و داده کاوی بر مبنای دادههای سایت ( البته در صورت وجود داده های لازم)، گزارش های آماری (نظیرهیستوگرام) از فراوانی سن کاربران فعال مثلا در ۳ ماهه اخیر، تاریخ عضویت کاربران فعال در ماه های اخیر، آمارفروش به تفکیک بازه های قیمتی و نظایر آن تهیه فرمایید. داشتن این دادهها مشخص میکند که تا چه حد با یک تغییر دائم در ذائقه و رفتار مخاطب روبرو هستیم.
این البته فقط یک ایده است و ممکن است با همفکری دیگر کاربران، راهبرد های دیگری برای بررسی وضعیت موجود مطرح شوند.
آگاهی از این آمار شاید به شما کمک میکند تا با تدوین راهکارهای نوین (حتی در غیاب ابزارهای فنی پیچیده)، توازن میان«پویایی نسل جوان» و «غنای نگاه پیشکسوتان» را مجدداً برقرار سازید تا این مرجع تخصصی از یک «کتابخانه زنده» به یک «فضای سطحی عمومی» تبدیل نشود.
با سپاس از سعهصدر و تلاشهای شما برای حفظ پایداری این محفل ارزشمند.
با تقدیم احترام،
علی قاسمی
شما در جریان نیستید، آقای پیمان در جریان اتفاقات گذشته هستند و متوجه هستند که منظور من دقیقا چیست. فلذا پیشنهاد میکنم با توجه به اینکه هیچ اطلاعی در مورد رخدادهای گذشته در عطرافشان ندارید، در مورد نظرات من که کاملا مستند هستند چه بسا برای مدیریت سایت که باهم مشورت هم کردیم در این خصوص، تعجیل برای ثبت نظر نداشته باشید...
این بحثها قدیمی شده است، و من هرگز برای هیچکس اعتراض نکردم و برای هیچکس کامنت نامناسب درج نکردم. اینجا هر کس هر نظری در مورد عطرها دارد میتواند درج کند، من دوس دارم عطرهای اماراتی را نظر بنویسم و اصلا امتیاز 10 بهشون بدهم و عطرهای اروپایی را امتیاز 0 بدهم، اگر اینجا حقوق برابر داریم پس دیگه به کسی ارتباطی نداره بیاد اینجا به من اعتراض کنه که چرا به عطرهای اماراتی امتیاز 10 میدهید و به عطرهای اروپایی 0 میدهید.!!!!
همانطور که من هرگز به کسی که امتیاز ۰ به عطرهای اماراتی محبوب من میدهد اصلا ناراحت نمیشم و هرگز هم اینجا به اون افراد اعتراض نکردم. چراکه معتقدم هر سلیقهای متفاوت است و اشکالی ندارد عطرهای محبوب من را ۰ بدهند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد....
به هر حال، این بحثها خیلی قدیمی و کلیشهای است و راه به جایی نخواهد برد و من ادامه خواهم داد همچنان و همچنان .....
در واقع در پاراگراف اول نوشتید «به تو ربطی نداره دخالت نکن»، در پاراگراف دوم تاکید کردید به آزادی بیان عقیده دارید. در پاراگراف آخر هم واژه «توصیه» رو توهین آمیز دونستید. بعد هم درست دو دقیقه بعد از اینکه در واقع به من گفتید به تو ربطی نداره دخالت نکن گفتید ادبیات خودت رو ارتقا بده.
پلتفورم عطرافشان کاملا عمومی هست بنابراین هر مطلبی در این قسمت سوالات درج میشه افراد میتونن نظر بدن و پاسخ بگذارن. اساسا صحبت من درباره حاشیه ها و اتفاقات نبود بلکه درباره خود کامنت شما بود. من تناقضات یادداشت شما رو به خودتون نشون دادم. البته عصبانی شدن یا فرافکنی یا «به تو ربطی نداره» واکنش طبیعی ای هست که انتظارش رو داشتم.
ضمنا به عنوان تحصیلکرده فلسفه به شما توصیه کتاب کردم. پیشنهاد نیست و واقعا توصیه هست.
با سلام و احترام...
ممنون از نگاه ژرف و علمی شما به این مسئله، متاسفانه این نگاه ژرف و علمی همین طور که شاهد هستیم خیلی محدود شده( مخصوصا بعد از محدودیت اینترنت و هجوم اینستاگرامی ها و تیک تاکی ها جهت دوستیابی و ارضا حس دیده شدن به هر طریق.. ) شاید دوستان نظیر شما در این سایت تعدادشون کمتر از انگشتان یک دست باشه، از شما دعوت میکنم که بیشتر بنویسید و تحلیل کنید تا کمی بار مثبت علمی و نگارشی سایت افزایش پیدا کنه و امثال من هم استفاده کنند... من خودم تصمیم گرفتم با توجه به افت محتوا و مطالب سایت مدتی فاصله بگیرم و عطش علاقه خودم به دنیا عطر رو فعلا با دیدن تصاویر دوستان و شاید تک و توک کامنتی یا ریو سیراب کنم.... ولی عقیده دارم دوستانی مثل شما مطلب بیشتر بزارند مطالب تهی و بی سرته خود به خود به حاشیه خواهد رفت...
ممنون از شما
سلام و ارادت. شاید اینجا بشود در قالب پیشنهاد و توصیه کاری کرد که فضای سایت بهتر شود. و از مدیریت هم تقاضا دارم پیامها را تایید کنند چون تا موقعی که نظرات سانسور شود کسی از میزان نارضایتی و یا حقیقت اطلاع پیدا نمیکند. و این برای مدیریت عطرافشان وظیفه ای ایجاد میکند که بتواند حقیقت را روشن کند تا اینکه با سانسور و تایید نکردن نظرات بعضی مسائل را تا همیشه گنگ و مبهم باقی گذارد.
آقا پیمان عزیز فرمایش شما کاملا صحیح است. اما در مورد عطرهای کپی و پافشاری و زیاده روی در این خصوص ،عارضم خدمتتون که این یک مورد خیلی فضای عطرافشان رو نسبت به قبل عوض کرده. هرچیزی به اندازش خوب و منطقیه ولی اگر از حد بگذره باعث دلخوری و دلزدگی از سایت میشه. هم برای من خواننده و هم برای کسانی که شغلشون عطر و ادکلن هست. چون پافشاری و تبلیغات گسترده در مورد عطرهای کپی توی این شرایط بالاخره اثر خودش رو میذاره و ممکنه علاوه بر کسانی که دوست دارند با مبلغ کمتر صرفا خوشبو باشند ، کسانی رو هم که عطربازن و خیلی سال اورجینال استفاده کردند رو هم تحریک میکنه . خب این وسط اون بنده خدایی که شغلش خرید و فروش عطر اورجینال هست چه گناهی کرده؟ باور بفرمایید این یک معظل هست برای صنف عطرو ادکلن فروش. بعد دومین قضیه اینجاست که عطرهای کپی خودشون رو بکشند هم نمیتونن رایحه اصلی رو صد درصد مشابه تولید کنند و به مرور با استفاده گسترده طیف های مردم اصلا نگاه و علم به روایح اصلی هم عوض میشه. خب اینجا سود رو کی میبره؟ اونی که کارش فقط عطر کپی هست. ### در هر صورت دلمون میخواد عطرافشان عزیز خودش هم به بهتر شدن فضا کمک کند و فقط به عناوین کاربران اکتفا نکند و از زیاده روی کاربران جدید و دلزدگی کاربران قدیمی جلوگیری کند. با تشکر